Kinek ajánlott az altatás?

Altatásos fogászati beavatkozást javasolt választani akkor...

...ha gyermekkorban, vagy korábbi rossz fogorvosi emlékek miatt kóros félelem alakult ki a fogorvostól. Egyes esetekben ez csak altatásos fogászati kezeléssel oldható meg.

...ha a páciens egyébként nem kooperálna a kezelés során. Például mentális sérültek, vagy akár egészséges gyermekek esetén a fogorvosi kezelést csak altatásban tudjuk elvégezni.

...ha nagyon erős a hajlam hányingerre és gyakran öklendezéssel jár bármilyen szájüregi beavatkozás.

...ha hosszú évek óta elhanyagolt a fogazat, ami sok beavatkozást vagy műtétet igényel, indokolhatja az altatás annak érdekében, hogy egyszerre végezhessük el a teljes fogászati kezelést.

 ...ha képtelenek elviselni a fúró hangját vagy rezonanciáját, bár ez a moderenebb eszözökre már kevésbé jellemző.

...ha a páciens minden helyi érzéstelenítőre érzékeny.

...ha elfoglalt üzletemberek nem akarnak hosszab ideig visszajárni a fogorvoshoz több kezelés részletekben történő elvégzésére és inkább az altatást választják, hogy egyszerre elvégezzük a lehető legtöbb kezelést.

Enyhébb mentális retardáció, illetve csak félelemmel küzdő páciensek esetében gyakran segíteni szokott az éber szerdációval kombinált kezelés. Ekkor nem altatjuk el a pácienst, csak speciális nyugtató hatású gázkeveréket lélegeztetünk be vele, vagy injekció formájában kap nyugtatót.

Magánklinikánkon sebészet és esztétikai plasztikai sebészet is működik, így saját műtőinkben, biztonságos altatásos fogászati és szájsebészeti beavatkozásokat is végzünk rendszeresen.

FONTOS!

Az altatásos fogászati kezelés mindig egy magasabb kozkázati tényezőt hordoz, mint egy helyi érzéstelenítésben végzett fogorvosi kezelés. Kérjük minden esetben tájékozódjanak, mielőtt rendelőt választanak, hogy megvan-e a rendelőnek a műtői háttere helyben az esetleges szövődmények felléptekor!